Ontdek Natuurgebied De Renderklippen

Reserveren

Recreatie op de Veluwe

Hippische recreatie
Per paard of per koets over de Veluwe rijden is een ongekend mooie ervaring die u niet snel vergeet. Zeker in combinatie met een overnachting samen met uw paard is het dubbel genieten, het ultieme vakantie gevoel.

Natuurgebied De Renderklippen
Op 800 meter vanaf de Renderklippen Hoeve ligt een uitgestrekt natuurgebied met prachtige ruiterpaden over heide, door het bos en langs de vennen. De ruiterpaden zijn genummerd, waardoor verdwalen niet mogelijk is.

De bossen bestaan voor een groot deel uit naaldbos afgewisseld met grote stukken heide, die half augustus tot half september prachtig bloeit. Langs de rand van de Renderklippen liggen prachtige zandheuvels die een schitterend uitzicht bieden over het uitgestrekte heidelandschap. Op de heide staan groepjes berken en vliegdennen en in de zomer graast er een kudde van 150 Veluweschapen. Aan de kant van Heerde zijn er twee schaapskooien en liggen de vennetjes afwisselende tussen het bosgebied.

De Renderklippen Hoeve is de ideale plek om te starten met een onvergetelijk tocht door de bossen, over heidevelden of de uitgestrekte zandverstuivingen. Na afloop geniet u in het gastenverblijf of op het terras, met uitzicht op de paarden, van een heerlijk drankje en komt u weer heerlijk bij van een actieve en geslaagde vakantiedag.

Eper Paardenvierdaagse
De Eper Paardenvierdaagse is het grootste recreatieve paardensportevenement van Nederland. Het is vergelijkbaar met Nijmegen voor wandelaars, maar Epe is voor ruiters en menners. Vier dagen lang rijden ruiters en menners door de bosrijke omgeving van Epe. Op vrijdag vanaf 19.00 uur is de feestelijke intocht door het centrum van Epe. De start is vanaf de Officiersweg in Epe. In 2019 vindt het plaats van 4 tot en met 7 juni. Lees meer informatie over de Eper Paardenvierdaagse.

Kasteel Cannenburch
Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers in Vaassen. Het kasteel is open voor bezoek en in de omgeving kan worden gewandeld. Meer informatie.

Wellnessresort De Veluwse Bron
Een dagje uitrusten tijdens uw vakantie. De paarden staan in de wei en u geniet van de rust en ruimte midden in de natuur van de Veluwse Bron. Lekker bijkomen in de verschillende sauna’s, baden, whirlpools en andere wellnessfaciliteiten. Meer informatie.

Veluws erfgoed beleven
De Veluwe staat bekend om zijn geweldige natuur. Maar wist je dat je ook de geschiedenis van de Veluwe nog heel goed kan beleven? Het erfgoed op de Veluwe is uitzonderlijk goed bewaard en is te zien in het landschap en in de gebouwen. Het zit onder de grond of leeft voort in verhalen. Eigenlijk is het één groot buitenmuseum met honderden bezienswaardigheden. Meer informatie.

Paardenroute - Knooppuntennetwerk

paardenroutes Epe Veluwe | Renderklippen Hoeve
Meer lezen

ivn Gastheer van het landschap

Meer lezen

Epe 100% wild

Meer lezen
Aanmelden nieuwsbrief

Bij het verzenden van uw gegegevens gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Aanmelden
Contact

Koepelweg 4
8161 NJ EPE
Nederland

  • Ruud Jager voor Planning/ reserveringen en financiën
    06-48078860 
  • Helga Jager voor Hospitality en gastvrouw tijdens uw verblijf
     06-22971176 

info@renderklippenhoeve.nl
www.renderklippenhoeve.nl

Copyright © 2018 Renderklippen Hoeve.
Website ontwikkeling Lekker Praktisch