Recreatie
recreatie-veluwe.jpg

Hippische recreatie

Per paard of per koets over de Veluwe rijden is een ongekend mooie ervaring die u niet snel vergeet. Zeker in combinatie met een overnachting samen met uw paard is het dubbel genieten, het ultieme vakantie gevoel.

De Renderklippen Hoeve is de ideale plek om te starten voor een onvergetelijk tocht door de bossen, over heidevelden of de uitgestrekte zandverstuivingen. Na afloop geniet u in het gastenverblijf of op het terras met uitzicht op de paarden van een heerlijk drankje en komt u weer heerlijk bij van een actieve en geslaagde vakantiedag.

 

Natuurgebied de Renderklippen

Op 800 meter vanaf de Renderklippen Hoeve ligt een uitgestrekt natuurgebied met prachtige ruiterpaden over heide, door het bos en langs de vennen. De ruiterpaden zijn genummerd waardoor verdwalen niet langer mogelijk is.

De bossen bestaan voor een groot deel uit naaldbos afgewisseld met grote stukken heide, die half augustus tot half september prachtig bloeit. Langs de rand van de Renderklippen liggen prachtige zandheuvels die een schitterend uitzicht bieden over het uitgestrekte heidelandschap. Op de heide staan groepjes berken en vliegdennen en in de zomer graast er een kudde van 150 Veluweschapen. Aan de kant van Heerde zijn er twee schaapskooien en liggen de vennetjes afwisselende tussen het bosgebied.

Meer informatie: Renderklippen

 

Eper Paardenvierdaagse

De Eper Paardenvierdaagse is het grootste recreatieve paardensportevenement van Nederland. Het is vergelijkbaar met Nijmegen voor wandelaars, maar Epe is voor ruiters en menners. Vier dagen lang rijden ruiters en menners door de bosrijke omgeving van Epe. Op vrijdag vanaf 19.00 uur is de feestelijke intocht door het centrum van Epe. De start is vanaf de Officiersweg in Epe.

Meer informatie: Eper Paardenvierdaagse

In 2018 wordt de Eper Paardenvierdaagse gehouden van dinsdag 12 juni t/m vrijdag 15 juni.

 

Kasteel Cannenburch in Vaassen

Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers in Vaassen. Het kasteel is open voor bezoek en in de omgeving kan worden gewandeld.

Meer informatie: Kasteel Cannenburch

 

Wellnessresort de Veluwse Bron

Een dagje uitrusten tijdens uw vakantie. De paarden staan in de wei en u geniet van de rust en ruimte midden in de natuur van de Veluwse Bron. Lekker bijkomen in de verschillende sauna’s, baden, whirlpools en andere wellnessfaciliteiten.

Meer informatie: De Veluwse Bron

 

Veluws Erfgoed Beleven

De Veluwe staat bekend om zijn geweldige natuur. Maar wist je dat je ook de geschiedenis van de Veluwe nog heel goed kan beleven? Het erfgoed op de Veluwe is uitzonderlijk goed bewaard en is te zien in het landschap en in de gebouwen. Het zit onder de grond of leeft voort in verhalen. Eigenlijk is het één groot buitenmuseum met honderden bezienswaardigheden.

We hebben allerlei activiteiten verzameld van erfgoed op de Veluwe. Plekken die je kunt bekijken, of plekken waar je iets kunt doen.

Meer informatie: Veluws Erfgoed Beleven

 


Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag bij uw keuze.
Telefoonnummer: 06-22971176 / 06-48078860 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u reserveren?
Omdat wij dagelijks ons reserveringensysteem raadplegen krijgt u binnen 48 uur bericht of uw reservering geplaatst kan worden.
Let op: Alleen wanneer uw reservering door ons is bevestigd is deze definitief. Mocht u onverhoopt geen reactie hebben ontvangen wilt u dan even contact met ons opnemen? Online reserveren

Reserveren

Reserveer direct bij De Renderklippen Hoeve in Epe voor een heerlijke paardenvakantie in een vijfsterren gastenverblijf.

Online reserveren

HAAL & BRENGSERVICE

Paardenroute knooppuntennetwerk

paardenroute

In Media

De Renderklippen Hoeve

De Renderklippen Hoeve organiseert overnachten met paard in de Veluwe. Zo kunt u in de mooiste omgevingen van de Veluwe paardrijden. Ook verzorgd de Renderklippen Hoeve paardenstalling, hiermee kunt u optimaal gebruik maken van paardrijden met overnachting in de plaats Epe.

Adresgegevens: Koepelweg 4 8161 NJ  EPE

Telefoonnummers: 06-22971176 / 06-48078860

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Klanten Referenties

Helga en Ruud We hebben echt genoten! Het was geweldig, bedankt voor de gastvrijheid en de goede verzorging voor onze paarden. en wie weet tot een volgende keer! Groetjes Saskia en Superstar Laura en Venus Roxanne en Donna Robin en Stanley

Saskia
Oct 01, 2015