Paardrijden
paardrijden-veluwe.jpg

Paardrijden Veluwe? Een 'echte paardrij liefhebber ' wil niets liever! Samen met zijn paard de vrije natuur in met enorm veel rust en verschillende paardenroutes, waarbij paardrijden in de Veluwe altijd een fantastische ervaring is.

Samen genieten met uw paard

Paardrijden op de Veluwe is genieten van Nederland op zijn best. Te paard of met een koets rijdt u over 140 kilometer ruiterpad door afwisselend landschap met uitgestrekte bossen en mooie heidevelden. Voor aangespannen rijden zijn de menpaden uitermate geschikt.

Knooppuntennetwerk Paardenroute

Dankzij het succesvolle en unieke knooppuntennetwerk in Epe en Heerde kunt u vooraf zelf uw route plannen. Daardoor is verdwalen is niet langer mogelijk en weet u zeker dat u een mooie route rijdt. Ook kunt u zelf bepalen hoe lang de route is en of u onderweg ergens wilt stoppen. Meer informatie over het knooppuntennetwerk vindt u op paardenroute. Bij De Renderklippen Hoeve start u tussen knooppunt 31 en 32.

Routekaart

Bij aankomst ontvangt u een routekaart met 140 kilometer ruiter- en menroutes, zodat u nooit kan verdwalen. Deze kaart is een basisbehoefte voor het plannen en uitvoeren van een buitenrit. Deze kaart is ook verkrijgbaar bij het VVV kantoor en hippische verenigingen in de gemeente Epe. Op de kaart zijn verschillende faciliteiten te vinden, zoals waar te parkeren, op te zadelen, aan te spannen en te rusten.

Bewegwijzering

De knooppunten bordjes zijn bevestigd op bestaand meubilair of korte paaltjes langs de route. Het bordje geeft aan waar men zich bevindt en naar welk volgende knooppunt kan. Tussentijds wordt aangegeven of u op een ruiter/menpad rijdt, dit is herkenbaar aan de witte paaltjes met daarop een hoefijzer.

paardrijden veluweDe kwaliteit van de wegen.

Het netwerk bestaat voor 90% uit verharde zandwegen en door bossen en langs heidevelden. Slechts korte stukken van de route worden overbrugd door asfalt weggetjes. Ook zijn enkele stukken mul zand. Met name menners moeten hier goed rekening mee houden, zeker als men niet gewend bent met uw aanspanning op zandgronden te rijden. Zorg dat uw paard goed in conditie is en neem niet teveel mensen mee op uw wagen.

paardrijden met overnachting

Naast het paardrijden op de Veluwe is het ook bij ons mogelijk om naast paardrijden, paardrijden met overnachting te boeken.

 

 

Reserveren

Reserveer direct bij De Renderklippen Hoeve in Epe voor een heerlijke paardenvakantie in een vijfsterren gastenverblijf.

Online reserveren

HAAL & BRENGSERVICE

Paardenroute knooppuntennetwerk

paardenroute

In Media

De Renderklippen Hoeve

De Renderklippen Hoeve organiseert overnachten met paard in de Veluwe. Zo kunt u in de mooiste omgevingen van de Veluwe paardrijden. Ook verzorgd de Renderklippen Hoeve paardenstalling, hiermee kunt u optimaal gebruik maken van paardrijden met overnachting in de plaats Epe.

Adresgegevens: Koepelweg 4 8161 NJ  EPE

Telefoonnummers: 06-22971176 / 06-48078860

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Klanten Referenties

We hebben heerlijk genoten van ons verblijf in het comfortvolle huisje. We sliepen reuzengoed in de zeer aangename bedden en werden elke dag gewekt door het gezang van de vogels. Dit is een droomverblijf voor ruiter en paard. Het is fantastisch dat je zomaar vanuit je woning de natuur in kan ...

Joris & Ann
Nov 18, 2013