Nieuws

De Renderklippenhoeve is sinds 30 maart 2017 gecertificeerd gastheer van het landschap geworden.

Als je denkt alles van de Veluwe te weten dan kom je in eerste instantie bedrogen uit. Willen wij goed gastheerschap tonen aan onze gasten dan moet er wel bijgespijkerd worden. En dat hebben we gedaan.

Samen met collega toeristische ondernemers hebben we de afgelopen periode veel geleerd over beken, sprengen, het ontstaan van de Veluwe en het dierenrijk. En natuurlijk, wat is er zoal te beleven in en om Epe en dus op de Veluwe.

De afsluiter was vandaag de velddag. We hebben in het kroondomein prachtige verhalen gehoord van boswachter Jan Niebeek. Jan heeft zijn eigen bedrijf en geeft veel excursies in het veld. Kijk maar eens naar zijn website www.ziedeveluweleeft.nl. We zijn veel wildsporen tegengekomen, we hebben op klaarlichte dag een everzwijn met 5 jongen gespot, ondanks dat we met een grote groep mensen waren, gekeken naar de modderpoelen van de wilde zwijnen. Ook over de soorten bomen, het onderhoud van het bos, hoe lang het duurt voor dat een boom werkelijk verteert etc. Maar ook over wat mag een gast wel en niet doen in het bos. Hoe moet ik met mijn hond omgaan etc. Heel erg leerzaam. Het is zeker aan te bevelen om met een gids de bossen te bezoeken.

Daarna hebben we, in het kroondomein, beken en sprengen bezocht. Wat mooi om de koppen van de sprengen te zien. We hebben op de Veluwe circa 50 sprengenkoppen. Dit is werkelijk uniek in Nederland. Wij wisten bijvoorbeeld niet dat al deze beken op de noord Veluwe gegraven zijn. Veelal voor de industrie. Mooi om de ontstaansgeschiedenis hiervan te horen. Als klap op de vuurpijl ook de beekprik gezien. Dit beestje is 6 jaar bezig om tot leven te komen, daarna is hij na 6 weken dood. Mooi om dit in het echt te zien en te horen van 2 gidsen van de sprengen en beken stichting. Kijk maar eens op http://www.sprengenbeken.nl/flora-en-fauna/ om meer over de beekprik te lezen. Enfin we hebben veel geleerd en hopen dat wij als gastheer van de Renderklippenhoeve de gasten met wat meer kennis mogen verwelkomen.

Reserveren

Reserveer direct bij De Renderklippen Hoeve in Epe voor een heerlijke paardenvakantie in een vijfsterren gastenverblijf.

Online reserveren

HAAL & BRENGSERVICE

Paardenroute knooppuntennetwerk

paardenroute

In Media

De Renderklippen Hoeve

De Renderklippen Hoeve organiseert overnachten met paard in de Veluwe. Zo kunt u in de mooiste omgevingen van de Veluwe paardrijden. Ook verzorgd de Renderklippen Hoeve paardenstalling, hiermee kunt u optimaal gebruik maken van paardrijden met overnachting in de plaats Epe.

Adresgegevens: Koepelweg 4 8161 NJ  EPE

Telefoonnummers: 06-22971176 / 06-48078860

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Klanten Referenties

Beste Ruud en Helga We hebben genoten van deze mooie plek, de omgeving en jullie gast vrijheid. Bedankt voor de goede zorgen voor onze paarden en de prachtige rit op zondag. Een plekje om te onthouden! Groeten Stefan en Jaqeuline Jan en Maut Pauline en Nils

Stefan
Oct 19, 2015