Deze website maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van deze website, geeft u aan akkoord te gaan met ons Privacy- en cookiebeleid.

Akkoord

Spot de Big Five op de Veluwe

Overnachten op de Veluwe

De Big Five van de Veluwe
Denk je aan de Big Five dan denk je aan Afrika, maar ook De Veluwe heeft zijn eigen Big Five. De Veluwse Big Five bestaat uit de Schotse hooglander, het Edelhert, het wilde zwijn, de ree en de vos. Sommigen spreken zelfs over een Big Six of Big Seven, want ook de ook de das en de moeflon kunnen toegevoegd worden aan dit rijtje. Hiernaast kun je ook steeds meer wolven spotten op de Veluwe.

Op verschillende plekken op de Veluwe zijn speciale wildarena’s gemaakt waar de Big Five komt grazen of drinken. 

Epe 100% Wild
Epe vormt de ideale bestemming voor een vakantie of dagje uit. Je zal gegarandeerd wild zien! Epe geeft 100% wildgarantie. Zwijnen, herten, ijsvogels en dassen behoren tot de vaste bewoners van de directe omgeving van Epe. Van de Big Five van Staatsbosbeheer komen maar liefst vier diersoorten voor in de gemeente Epe: edelherten, reeën, zwijnen en dassen! Je kan ze spotten in de schemering met een verrekijker.

Ontdek het wild tijdens een wildsafari onder begeleiding van een gids; zeer avontuurlijk. Of juist veilig vanachter een wildschutting. Wild van heel dichtbij bewonderen kan in één van de wildweides. Of kies voor een van de vele mooie wandel- en fietsroutes.

Wild eten
Op een andere manier van Veluws wild genieten kan natuurlijk ook. Epe barst van de culinaire trekpleisters die tijdens het seizoen wild op een bijzondere manier op jouw bord presenteren. Van gezellige bistro’s tot sfeervolle restaurants en leuke cafés waar het uitstekend vertoeven is. Culinaire hoogstandjes zijn ook te vinden in Vaassen. Veel van het culinair genot komt uit de regio. Van sterrenrestaurant tot eetcafé: het wild hoeft niet van ver te komen. En dat proef je! Wist je dat de beste wildslager gevestigd is in de gemeente Epe?

 Edelhert

Edelhert - Big Five Veluwe - Overnachten Veluwe

Het edelhert wordt wel de koning van het Park genoemd. Dat komt door het imposante uiterlijk van een volwassen mannetje. Het kolossale gewei, de imponerende hals en de trotse houding; het hert heeft absoluut iets koninklijks.

 Wild zwijn

Wild zwijn - Big Five Veluwe - Overnachten Veluwe

Het wild zwijn kunt je tegenkomen op de Veluwe. Dit wilde dier kwam vele jaren geleden niet meer voor door overbejaging. Gelukkig leeft deze weer in het wild op de Veluwe.

 Schotse hooglander

Schotse hooglander - Big Five Veluwe - Overnachten Veluwe

Dit rood-bruine runderras is uitermate zelfredzaam en gemoedelijk. Door zijn rustige karakter is de Schotse hooglander uitermate geschikt voor het begrazen van drukker bezochte stadse natuurgebieden.

 Vos

Vos- Big Five Veluwe - Overnachten Veluwe

De vos behoort tot de familie der hondachtigen en is een van de roofdieren van de Veluwe. Vossen zijn schemer- en nachtdieren die in familiegroepen bij elkaar leven.

 Ree

Ree - Big Five Veluwe - Overnachten Veluwe

De ree laat zich in Nederland regelmatig zien aan de rand van het bos. Het is in Europa de meest voorkomende hertensoort en neemt nog steeds in verspreiding toe.

 Das

Das - Big Five Veluwe - Overnachten Veluwe

De das is een zoogdier die je niet zo vaak tegenkomt. Ze komen best veel voor op de Veluwe, maar dassen zijn vaak s’ nachts en in de schemering actief. 

 Moeflon

Moeflon - Big Five Veluwe - Overnachten Veluwe

De moeflons doen wat ook schapen doen: ze eten het gras dat tussen de heideplanten groeit. Als ze dat niet zouden doen, zou de heide dichtgroeien met gras en later ook met bomen. Zo zou langzamerhand de karakteristieke afwisseling van het landschap van de Veluwe verdwijnen.

 Wolf

Wolf - Big Five Veluwe - Overnachten Veluwe

De wolf op de Veluwe is afkomstig uit Duitsland. Op dit moment leven er zo'n 11 wolven. Waarvan een vrouwtjes wolf, een mannetjes wolf en zelfs een familie wolven bestaande uit pa en ma en 6 kids. De verwachting is dat de populatie van de wolven verder toeneemt op de Veluwe. 

Overnachten op de Veluwe

Een of meerdere dagen de Veluwe ontdekken? Boek een overnachting!

Vakantiewoning Jagers Huys | Epe | Veluwe | op vakantie met paard

Vakantiewoning Jagers Huys

Het is een prachtig gelegen woning met carport en berging op een royaal perceel eigen grond van ca 650 m².

Bekijken RESERVEREN
Vakantiewoning Betuwe | op vakantie met paard | Renderklippenhoeve

Vakantiewoning Antonia

Het charmante verblijf heeft twee verdiepingen en de oppervlakte is ruim 60 m2. Het gastenverblijf is geschikt voor vier personen. Ideaal voor een vakantie met uw paard!

Bekijken RESERVEREN
Paardrijden Veluwe - overnachten veluwe met paard

Extra services

Paardenstalling Epe | Veluwe

Paardenstalling

Paardenstalling met onbeperkte weidegang tijdens uw verblijf is mogelijk bij ons.

Bekijken
Luxe Paardentaxi |Veluwe | Epe

Luxe paardentaxi

Geen vervoer voor uw paard naar en van uw vakantieadres? Wij organiseren dit voor u!

Bekijken
Paardrijden Veluwe | Vakantiewoning Veluwe | op vakantie met paard

Paardrijden Veluwe

140 kilometer ruiterpad door  uitgestrekte bossen en mooie heidevelden. 

Bekijken

Klanten over de Renderklippen Hoeve

Wilt u ook een recensie delen of andere lezen? klik hier.

"Wat een top service! We hebben afgelopen midweek genoten van onze vakantie met de paarden!
Wat een gastvrijheid, luxe en verzorging voor mens en paard. Helga en Ruud, wij hebben genoten! Dank je wel."

Madieke Visser - Heemskerk

"Afgelopen week voor de 2e keer bij jullie vakantie gevierd en wat was het weer geweldig! Zo'n fijne plek...niet alleen voor ons maar ook zeker t paard en onze hond Joep hebben een 'vijf sterren' week gehad! Beter dan dit ga je het niet vinden. Nogmaals Bedankt voor alles! We komen zeker weer terug!"

Vivian Zwanenburg van Duijn

"Samen met de paardjes hebben we 4 top dagen gehad. Een super locatie, prachtig ruim huisje en top verzorging van de paarden! Helga en Ruud jullie zorgden er voor dat wij ons direct welkom voelden en zowel wij als de paarden kwamen niets tekort! Bedankt, we hebben genoten!"

Pauline Kampinga

Ontdek Natuurgebied De Renderklippen

Reserveren

Paardenroute - Knooppuntennetwerk

paardenroutes Epe Veluwe | Renderklippen Hoeve
Meer lezen

ivn Gastheer van het landschap

Meer lezen

Epe 100% wild

Meer lezen

Copyright © 2021 Renderklippen Hoeve.
Website ontwikkeling Lekker Praktisch