Paardrijden op de Veluwe

U kunt ook bij ons overnachten, met of zonder paard!

Paardrijden Veluwe

Vanaf de boerderij waar de paardenstallen zijn welke wij verhuren in samenwerking met een partner rijdt u met uw paard(en) direct en veilig de bossen in. U hoeft geen gevaarlijke wegen over te steken, u bent meteen in het bos. 

De stallen grenzen aan het ruiterpad tussen knooppunt 31 en 32 van het Paardenroute knooppuntennetwerk. Wij bieden u eindeloos veel mogelijkheden. Alle ruiterpaden rondom de stallen zijn gemarkeerd met knooppunten-bordjes, zodat u de mooiste routes rijdt en altijd weet waar u zich bevindt. Richting zuid gaan de ruiter-/menpaden over de prachtige Tongerense heide en bossen, met een uitloop naar het Kroondomein. Richting noord gaan de ruiter-/ menpaden door mooie bossen naar de Renderklippen (heide) in Heerde. Ook ligt de hoeve aan de Renderklippen Fietsroute tussen knooppunt 61 en 95. Deze route verbindt Heerde, Oene en Epe en heeft onderweg veel interessante afstappunten.

Paardrijden Veluwe? Een 'echte paardrij liefhebber ' wil niets liever! Samen met zijn paard de vrije natuur in met enorm veel rust en verschillende paardenroutes, waarbij paardrijden in de Veluwe altijd een fantastische ervaring is.

Genieten met uw paard van de vrije natuur
Paardrijden op de Veluwe is genieten van Nederland op zijn best. Te paard of met een koets rijdt u over 140 kilometer ruiterpad door afwisselend landschap met uitgestrekte bossen en mooie heidevelden. Voor aangespannen rijden zijn de menpaden uitermate geschikt.

Knooppuntennetwerk paardenroutes

Dankzij het succesvolle en unieke knooppuntennetwerk in Epe en Heerde kunt u vooraf zelf uw route plannen. Daardoor is verdwalen is niet langer mogelijk en weet u zeker dat u een mooie route rijdt. Ook kunt u zelf bepalen hoe lang de route is en of u onderweg ergens wilt stoppen. Meer informatie over het knooppuntennetwerk vindt u op paardenroute. Bij De Renderklippen Hoeve start u tussen knooppunt 31 en 32.

Routekaart
Bij aankomst ontvangt u een routekaart met 140 kilometer ruiter- en menroutes, zodat u nooit kan verdwalen. Deze kaart is een basisbehoefte voor het plannen en uitvoeren van een buitenrit. Deze kaart is ook verkrijgbaar bij het VVV kantoor en hippische verenigingen in de gemeente Epe. Op de kaart zijn verschillende faciliteiten te vinden, zoals waar te parkeren, op te zadelen, aan te spannen en te rusten.

Bewegwijzering
De knooppunten bordjes zijn bevestigd op bestaand meubilair of korte paaltjes langs de route. Het bordje geeft aan waar men zich bevindt en naar welk volgende knooppunt kan. Tussentijds wordt aangegeven of u op een ruiter/menpad rijdt, dit is herkenbaar aan de witte paaltjes met daarop een hoefijzer.

Kwaliteit van de wegen
Het netwerk bestaat voor 90% uit verharde zandwegen en door bossen en langs heidevelden. Slechts korte stukken van de route worden overbrugd door asfalt weggetjes. Ook zijn enkele stukken mul zand. Met name menners moeten hier goed rekening mee houden, zeker als men niet gewend bent met uw aanspanning op zandgronden te rijden. Zorg dat uw paard goed in conditie is en neem niet teveel mensen mee op uw wagen.

Paardrijden met overnachting
Naast het paardrijden op de Veluwe is het ook bij ons mogelijk om naast paardrijden, paardrijden met overnachting te reserveren.

Paardenroute - Knooppuntennetwerk

paardenroutes Epe Veluwe | Renderklippen Hoeve
Meer lezen

ivn Gastheer van het landschap

Meer lezen

Epe 100% wild

Meer lezen

Copyright © 2021 Renderklippen Hoeve.
Website ontwikkeling Lekker Praktisch